Check Up

Check-up, sağlık sorunu olmayan bir kişinin yaş, kalıtsal yapı ve çevresel faktörler de dikkate alınarak, olası hastalıklarının erken dönemde tespit edilmesini ve önlem alınmasını amaçlayan sağlık taramasıdır. Check-up yaptırmak, ileri evrelerde tedavisi zorlaşan hastalıkların erken teşhisini sağlar, böylece en kısa zamanda tedaviye başlanabilir. Check-up yaptırmak kişinin kendine ve sağlığına özen göstermesidir. Bazı hastalıklar ve özellikle kanser de erken teşhis son derece önemlidir. Bu nedenle Check-up taramaları sonucunda bu tür hastalıkların erken teşhisi, tedavi başarısını da artırmaktadır. Anlaşmalı özel hastanelerimizde yaş ve cinsiyete göre oluşturulmuş, olası hastalık ve risklerin tanı ve tedavisi için kişiye özel Check-up Programları uygulanmaktadır.

Check-up taraması sonrasında hekim, Check-up yaptıran kişinin taşıdığı riskleri göz önünde bulundurarak daha detaylı tetkikler isteyebiliyor. Check-Up programı sonrasında sağlığınızla ilgili tüm kayıtlar saklanır ve aile hekiminizle sağlık durumunuzun takibi için iletişim halinde olabilirsiniz.

Check-up doktorun hasta ile yaptığı görüşme, laboratuvar ve radyolojik tetkikleri doğrultusunda yapılan bir değerlendirmedir. Kişinin yaşam, beslenme tarzı, alışkanlıkları ve ailevi riskler göz önünde bulundurarak hastanın sağlık durumu değerlendirilir. Check-up sonuçlarına göre hastanın yapması gereken ve dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgi verilir. Eğer bir rahatsızlık teşhis edilirse ya da hastanın bir sağlık sorunu var ise, hasta doğru bölüme doğru yönlendirilir.

Neden Yaptırmalısınız?

Hastalıkların erken teşhisinde önemli rol oynayan Check-up aynı zamanda ileride hastalığa dönüşebilecek riskleriniz tespit edilebiliyor.

Ne Zaman Yaptırmalısınız?

Erişkin yaşlardan itibaren, herhangi bir şikâyet ya da endişeniz olmasa bile yılda 1 kez sağlık kontrolünden geçmek fayda sağlar.

Check-Up Nasıl Yapılır? Ne Kadar Sürer?

Check up ’tan sorumlu doktor kullandığınız ilaçlar ve daha  önce geçirdiğiniz hastalıklar konusunda sorular sorar. Bu doğrultuda Check up’ın kapsamı belirlenir, kişinin Check up’a gelmeden kullanması veya kesmesi gereken ilaçlar varsa tarafımızdan sizlere bilgilendirme yapılır.

Kan ve idrar tahlilleri alınıyor bunun dışında kalp elektrosu (EKG), akciğer filmi, batın ultrasonu gibi görüntüleme yöntemlerine başvuruluyor. Kişinin yaşı ve cinsiyetine göre mamografi, PSA testi gibi tetkikler gerçekleştiriliyor. 50 yaş üstünde endoskopik tetkikler planlanabiliyor.

Check up süresi panel içeriğine göre farklılık gösterebiliyor. Sonuçlarınız Check-up panel içeriğindeki tetkiklere bağlı olarak aynı gün içerisinde ve/veya takip eden günlerde hazır oluyor.

CHECK UP SIRASINDA YAPILACAK İŞLEMLER:

  • Laboratuvar tetkiklerinizin yapılması,
  • Kapsamlı sağlık bilgilerinizin alındığı dahiliye muayenesi,
  • Check-up kapsamına göre diğer branş muayenelerinizin yapılması,
  • Radyolojik tetkiklerin yapılması,
  • Tıbbi süreç ve sonuçların değerlendirilmesi,
  • Check-up raporunun düzenlenmesi ve sonuçlandırılması,